2011年1月12日星期三

睇相問愛情 gathering (續)

昨天,blog 文講述我上年7月認識了一位新派風水玄學師(黃立棣Philip)
今日,鳴謝幾位好友登埸做 case study!
上年11月,我帶埋幾位好友......正是結婚姊妹團-雙MJ小姐與 Philip 會面,作為開門利是以外的感謝禮物。三個女人一個墟,大家集中火力問愛情,當然係感情友好到唔介意知道對方的愛情底蘊史啦,過程爆笑,開心過 high tea 呀!
說實話,她們 位都樣貌標緻、有很好的工作,究竟真命天子匿埋係邊?幾時至現身呀?
若然有事問,主張求卜卦,首重心誠和無雜思卜卦的方式可以有千百種,如「竹籤卦」、「金錢卦」、「文字卦」、「米卦」……這裏是「龜殼卦」

Case 1:好友M
其中一位好友 問卜卦,得出「主卦天山遯,一變天地否」,師傅謂問姻綠是好卦,解釋喜歡的男性已出現,但要任何一方盡快願意踏前一步,把握時機感情便會火速升華,否則過眼雲煙,即失去!當時更定出限期是127日前要踏前一步,否則 O oh
無錯,呢位 friend 當時已告知我中意咗個筍盤男仔,大家互有好感,不過十劃未有一撇啫!因為聽從師傅所言,她主動向他 SMS 噓寒問暖,真係有好嘅 reply,但火喉唔夠,依家仲係唔上唔落。看來師傅之言也是原動力一種!祝快D事成、溫馨度春節啦!

Case 2:好友J
至於好友J則由師傅八字算命,謂這兩年她事業順景,但會遇到壞男人,原來出門可以化解,不過我哋都唔識所以已經錯過;至於今年則會應驗俗語所謂「失運遇情人!」即事業無咁好,但伴侶人格好。呢勻真係睇你點睇,愛情定麵包緊要D呢?
從八字計算出好友J適合嫁到外國、或與伴侶不常見(如工作需輪更) ,這一點,事後好友J非常認同,原來她兩度鐵板神算的師傅也是得出相同預測。
對方姓氏不宜草花頭、木字姓,因會雙沖,咁以後相識合眼緣異性咪要先問:「阿生貴姓?」若然姓葉、莊、李、柴…….oh sorry…. just friend

Case 3:好友M
最後壓軸是另一位好友M,果然測出結果極脗口她為人夠激作風-八字桃花重,至爆笑係話佢有起雙飛命,易一腳踏兩船,老來都有拖拍,感情生活燦爛,仲有特點「瘦田无人耕,耕开有人争」,好友M即笑稱要自己捧紅自己,造勢令更多人爭!
今年感情唔會開花結果,只樂於嘗試;一世人唔會 settle down,算出是「食神歸位」,黃師傅用字夠in:「集郵!」對於樂天知命的M小姐來說,玩票人生正合她意。

 最後師傅送贈大家一人一個已開光之配對生肖吊飾,助運勢更好及保平安!
相信呢個「睇相問愛情 gathering」作為好友間的禮吻,必定銘記於心!

(八字清談 $1,000、卜卦問事 $300)
香港銅鑼灣新會道6-10號京城大廈141410
Tel: 9185 5798
———————————————————–—————————————
本週《MORE》專欄精采內容: 
一物多用 變身妙法! 得一想二,絕不為過!尤其在扮靚這一環,一件護膚品,不一定只得一個用 途,多諗便可多變,創出多功效美肌體驗,一個價錢兩種 享受,切合環保兼慳錢理念!想知我的推介是甚麼?就要留意今期的專欄內容啦!


沒有留言:

發佈留言

注意:只有此網誌的成員可以留言。